Zonnecentrum Nederland logo

wat kosten 6 zonnepanelen inclusief montage?

Wil je graag rond de 6 zonnepanelen plaatsen en ben je benieuwd wat dit kost en oplevert? Dan ben je op de juiste plek terecht gekomen. In deze blog beantwoorden we de veelgestelde vragen in een notendop. 

Kosten van 6 zonnepanelen inclusief montage

De kosten voor een gemiddelde installatie voor 6 zonnepanelen inclusief montage ligt gemiddeld rond de €3000 tot €5000. Vraag altijd meerdere offertes aan om de juiste prijs te vinden.

Prijs van 6 zonnepanelen

De prijs per paneel ligt op dit moment rond de €305 exclusief BTW met een vermogen van gemiddeld 405 Wattpiek.

Opbrengst 6 zonnepanelen

Het gemiddelde rendement van 6 zonnepanelen lag de afgelopen jaren rond de 2100 kWh. Uiteraard kan dit verschillen afhankelijk van hoeveel de zon schijnt.

Rendement 6 zonnepanelen

Met de gemiddelde prijs van 30 cent per Kwh is het rendement per jaar met 6 zonnepanelen €619. Dit is berekend door het vermogen per paneel * aantal panelen * 0,85 * de stroomprijs. 

Hoeveel panelen heb je nodig?

Dit kan je simpel berekenen door het totale energieverbruik te delen door de factor 0,85. Hiermee bereken je de totale Wattpiek die nodig is. Uiteindelijk kan je dit getal delen door 405 om het aantal panelen te bereken dat nodig is om je verbruik te bereiken.

6 zonnepanelen kopen

Kom jij erop uit dat je uiteindelijk dus 6 zonnepanelen wilt kopen? Zorg dan altijd dat je bij meerdere bedrijven offertes aanvraagt. Dit is verstandig omdat de prijs per installateur nogal uiteen kan lopen.

FAQ 

Heeft 6 zonnepanelen zin?

Met een installatie van 6 zonnepanelen met een capaciteit van 365 Wp, genereer je in het eerste jaar snel zo’n 1862 kWh* aan energie. Om te vergelijken: een doorsnee huishouden verbruikt ongeveer 2.800 kWh aan elektriciteit per jaar (bron: Nibud). Dus, met een set van 6 zonnepanelen kun je al flink besparen op je energierekening.

Hoeveel ruimte nodig voor 6 zonnepanelen?

Om 6 panelen te plaatsen, heb je ongeveer 11,58 vierkante meter oppervlakte nodig, exclusief de randafstand. Als je wilt controleren of er voldoende ruimte beschikbaar is op jouw platte dak, kun je specialisten vaak een dakcheck laten uitvoeren.

Hoe lang duurt het om 6 zonnepanelen te plaatsen?

In de meeste gevallen wordt de montage in één dag voltooid. Bij installaties van meer dan twintig panelen kan het echter twee dagen of langer duren. 

Wat kost een omvormer voor 6 zonnepanelen?

Een omvormer voor 6 zonnepanelen kost gemiddeld €650.

Conclusie

Als je 6 zonnepanelen wilt plaatsen weet je nu wat je daaraan hebt, en hoeveel je ongeveer kwijt bent. Ben je klaar om te gaan besparen? Vraag hier direct kosteloos meerdere offertes aan bij specialisten bij jou in de buurt!

Share this :